30 Ocak 2018 Salı

ELIXIR - Merkezi Olmayan Oyun Geliştirme Platformu

Merhabalar yine farklı bir İco projesi ile karşınızdayım. Bugün ki seçtiğim konu bilgisayar oyunları ile haşır neşir olanları ilgilendiriyor. Özellikle küçük yaşlardan başlayarak orta yaşlara kadar pek çoğumuz bilgisayar oyunlarına ilgi duyarız. hatta bazıları neredeyse bağımlılık derecesine kadar gider. Kripto para her geçen gün farklı sektörlerde karşımıza çıkmışken oyun sektöründe de yerini almış bulunmakta. Konuya geçmeden önce ayrıntılı bilgiler için https://lixcoin.org/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
ELIXIR nedir?
Elixir; Oyun geliştiricilere ve oyuncular için oyun fikirlerini daha verimli ve gerçekçi olmasını sağlayan merkezi olmayan platformdur. Elixir, oyun kurucuları için daha hızlı ve daha uygun bir mikro işlem oyunu para birimi sunmakla beraber aynı zamanda yayın evleri, stüdyolar ve bağımsız geliştiriciler tarafından karlılığını arttırmaya izin verecektir. Yenilikçi fikirlere açık olan platform gerçekliğe uygun olarak oyunları geliştirmelerine olanak sağlayacak.
Sizlerde biliyorsunuz ki online oyunlar bilgisayarlarda tabletlerde hatta telefonlarda çok sık karşımıza çıkmakta. Tabi bu oyunu kuran kişiler oyun hakkında farklı fikirler üreterek sürekli oyunun devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalar hazırlıyor. Bunların hepsi farklı maliyetler teşkil ediyor. Dolayısıyla bir çok oyun maliyet yüzünden fazla ilerleme kaydedemiyor. İşte Elixir platformu burada devreye girerek oyun endüstrisini daha şeffaf ve daha demokratik ortam sunarak maliyetleri azaltma yoluna giderek oyunun devamlılığını sağlıyor.
LIX daha uygun mikro işlem oyun para birimi ve aynı zamanda oyun geliştiriciler için kullanılmak üzere merkezi olmayan fon platformudur. Bu platformda oyuncular cüzdan değişimi yoluyla pazarda oyun için silah, madeni para, kişiselleştirilmiş maskeler ve kıyafetleri takas edebilirler.
retribution_by_tamplierpainter-d79jjze-1.jpg
Lix tarafından kullanılan LPO algoritmasının kullanıcı cüzdanlarının güvenliği garanti altına alır. ELIXIR platformunda kullanılan para birimi LIXCoin'dir.
Token Bilğileri:
Total Tokens: 100 Million
Reserved for Seed Funding: 1.2 Million
Reserved for ICO: 68.8 Million
Project Reserves: 10 Million
Bounty & Referral Programs: 5 Million
Founders’ Reserve: 15 Million
LIX oyun geliştiricinin gelir akışının mevcut pazar durumu, Google Play Payments gibi 3. taraf ödeme ağ geçitlerine bağlıdır. Lix müşterilerini hackerlara karşı korumak için kimlik doğrulayarak yeni bir şifreleme sistemi olan DRM kullanıyor. Oyunlar için hazırlanan dijital içerikler korsanlar tarafından kolay kopyalanması nedeniyle, DRM bugünün oyun endüstrisinin temelini oluşturuyor. Denuvo gibi milyonlarca dolarlık yatırımlar, oyun DRM sektörünün şu anki temelini oluşturuyor ve yüzlerce oyun başlatmanın ilk haftasında oyun satışlarından zarar gören korsanların başarıyla engellendiğini ve hatta bazı şirketlerin iflas ettiğini açıkladı.
Elixir platformu genel olarak doğrulanabilir olduğundan dolayı mülkiyet devri, tek bir tıklama veya e-posta göndermek kadar basit olacaktır.
Bu platformda oyunda kullanılan oyun eşyaları, oyun klavyeleri, sanal gerçeklik oyunları, bilgisayar mauseları gibi ve bunlarla sınırlı olmayan oyunlar için eşyalar ve aksesuarları satabilme ve alabilme imkanına sahiptir.Katılımcılar, silah, madeni paralar, eşyalar, koleksiyoncu eşyaları, özel deriler ve diğer öğeleri ademi merkezi bir pazarda ve borsa portföyleri aracılığıyla takas edebilecek. Alış ve satış işlemlerini LIX tokenları ile kabul edecek ve tanıtacak. Aynı zamanda LIX oyun dağıtım ağı için bir platformu olarak oyun alanıyla ilgili dijital ürünlerin pazarlanmasına izin verecektir.
1_Bk0WpxG8MsoB9fWUTpm5Xg.png
Elixir İşleyişi?
Elixir, merkezi olmayan bir blockchain kaydedilecek oyun varlıklarını yaratmak ve yönetmek için platform sağlayarak oyunun ekonomisini artırarak, katılımcının oyun kullanıcıları hem oyun içi hem de cüzdan değişimi ile ticari olarak aktif olabilirler. LIX tokeni varlıkların oyun ortamının ötesinde herhangi bir oyuncuyla ticaret yapabileceği bir ticaret platformunun uygulanması yoluyla sağlar.
Elixir Ekibi
Yogesh Panjabi: (Web Dev'in kurucu ortağı / CEO'su ve Direktörü)
Gaitchs Gangmei: (Kurucular / CFO ve Pazarlama Direktörü)
Alessandro Sanino: (Kurucu Ortaklar / CTO ve Güvenlik Başkanı)
Adarsh ​​Singh: (Kurucu Ortak / BCC ve Topluluk Binası Sorumlusu)
Saint Kamei: (İş Geliştirme / Kıdemli Danışman)
Jason Chadwick: (Proje Yöneticisi)
Miguel Azevedo: (Pazarlama Müdürü / Kampanya Yöneticisi)
Joao Vicente: (Yaratıcılık Şefi / Ana grafik tasarımcısı)
Ryuichi Suzuki: (Japon pazar lideri / Japon tercümanı)
Elixır platformu hakkında genel bilgileri sizinle paylaştım. Kendi fikrime gelince özellikle oyun sektörü için büyük bir avantaj sağlayarak daha güvenli değiş tokuş yapabilme imkanına sahip olacak.
Konu ile ilgili Linkler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder