1 Şubat 2018 Perşembe

MediChain: Medikal Veri Toplama Platformu


Eskiden her hangi bir işlem yapılırken tek tek kayıt tutulurdu, yapılacak işler uzun sürerdi. Tabi buda ekstradan zaman kaybına sebep olurdu. Kayıt tutmanın yanı sıra kaydedilen defterleri saklamak da ayrıca bir sorun teşkil ederdi. Yeri geldiğinde eski bir bilgiye ihtiyaç duyduğumuzda o defterler tek incelenir ona göre size verilirdi. Anlatması bile bu kadar uzun sürerken yapılması ne kadar zaman ve vakit alır onuda siz düşünün artık. Özellikle bilgisayar ve teknolojik gelişmeler nedeniyle artık her bilgiye ulaşmak bir ''tık'' uzağımızda. İster cep telefonundan ister bilgisayardan istediğimiz verilere ulaşmak artık daha kolay. Özellikle de yeni nesil bu konuda daha şanslı. Dijital para hayatımıza girdi gireli farklı sektörlerde karşımıza çıkmakta. Bugün ki seçtiğim konu sizlerinde ilgisini çekecek olan sağlık sektöründe blok zincir teknolojisiyle devrim yapmayı hedefleyen Medichain adlı bir platform ile ilgili bilgi vereceğim. Konu ile ilgili genel bilgileri sizlerle paylaşacağım. Ama detaylı bilgi için https://medichain.online/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Eğitim bilgileri, yolculuk bilgileri, iletişim bilgileri, kimlik bilgileri, trafik ile ilgili bilgiler ve sağlık bilgileri bizim için önemlidir. Hepimiz kişisel verilerimize ihtiyaç duyduğumuzda hemen ulaşmak isteriz. Bu saydıklarımın içinden önemli olan sağlık bilgisi belkide bizim hayatımızı kurtaracak bilgileri içermekte.
25659821_776632309189225_2858680699479067795_n.jpg
MEDICHAIN NEDİR?
Hastaların sağlık, ilaç kullanımı gibi kişisel verilerini daha güvenli bir şekilde depolayabilmelerini sağlayan, gerektiğinde onlara dünyanın herhangi bir yerindeki doktorlara ulaşabilmesini kolaylaştıran elektronik sağlık kayıtları için merkezi olmayan veritabanı platformdur. Medichain platformunun kullanıma girmesiyle birlikte, hastanın tıbbi bilgileri artık yüksek güvenlik derecesine sahip blok zincirde saklanacak. Bu platformun amacı; Hastaların sağlık ve tıbbi kayıtlarını kendilerince güvenlik altına almalarını temin eder. Hastalar, kişisel verilerini güvenli bir şekilde saklamalarına ve kullanılan ödeme ağı veya EMR (Elektronik Tıbbi Kayıt) ne olursa olsun uzmanlara her yere erişim imkanı sunar.
1_vKyBf0MV_d3cerfSkop9_w.png
Medichain, özellikle ileri teknoloji ve tıp alanında bir devrim niteliğindedir. Medikal bilgilerini MediChain'in elektronik sağlık sisteminde saklayan hastalar kanser, kalp yetmezliği, diyabet, tansiyon ve obezite gibi daha bir çok hastalıklara dair tedavilerin bulunmasına yardımcı olmak için kendi bilgilerini paylaşabilecekler ve böylelikle aynı durumda olan sağlık sorunlarından muzdarip insanlara yardım edebilecekler.
Medichain sisteminin tokeni MCU Ethereum ERC-20 standardını temel alır. BTC ve ETH, Ico sırasında kabul edilecek para birimleridır. Medichain ICO sırasında, tokenlarını yatırımcılara dağıtacaktır. Bu simgeler Medichain platformunda işlem yapmak için kullanılabilecektir. Bunlardan bir kaçı; dijital olarak iletilen sağlık hizmetleri satın almak, laboratuvarlar, sağlık ağı ve akademik kurumlar tarafından ilerleyen zamanlarda yapılacak araştırmaları belirlemek için oylama yapmak, nihayetinde tıbbi verilerin ödemesi için hizmetlerde kullanılır.
MEDICHAIN EKİBİ
Dr Mark Baker (CEO ve Kurucu)
Katy Blackwell (Takım Yöneticisi)
Samuel Dare (Blockchain Mühendisi)
Giannis Stathopoulos ( İş geliştirme ve Operasyon Sorumlusu)
Mark Shorter (Yaratıcı Yönetmen / UX Uzman ve Tasarımcı)
Naomi Ellis (PR Uzmanı ve Tasarımcısı )
Yilin (Linda) Wen
Matt Ganeles
Rob Moya
Augustín Cassani
Boris Shevchenko
David Forbes
Aizhan Seraly
Akhila Nandanavanam
Ron Cafferky
Raúl van Riezen
Youli Pan
Skye Bye
Pedro Silva
MCU tokenın faydaları
  • Kurumsal Tıbbi Veri Hizmetleri (Teşhis dahil)
  • Tıbbi Araştırma Veri Hizmetleri
  • Kişisel Tıbbi Veri Servisleri
  • MediChain Platformu'ndaki gelecekteki tüm ticari işlemler
  • MCU İndirimleri
  • Araştırma Programı Oylama
  • Kişisel Tıbbi Veri Depolama ve aktarma
Medichain2.jpg
MCU Token Dağılımı:
Satış Öncesi Maksimum % 6,5
Halka Arzın % 40'ı
Ortaklık Fonu % 15
Ekip ve kurucu Fonu % 18
Danışmanlar % 6,5
Tıbbi Veri Fonu % 10
Bounty 4%
1 MCU = 1 ABD dolarıdır. Satılamayan tüm varlıklar yok edilir.
Satış Öncesi = 6,500,000 MCU (MediChain simgelerinin % 6,5'i satış öncesi dönemde dağıtılacaktır).
Halka Açık Ana Satış = 40.000.000 MCU (MediChain simgelerinin % 40'ı kamu satış yoluyla satılacaktır). Bu satıştan doğan fonlarının kullanımı ise iş geliştirme, eğitim ve pazarlama genişlemesi, akademik araştırmalar, çoklu paydaş modeli ile ilgili girişimlere tahsis edilecektir.
Tıbbi Veri Büyüme Fonu =10.000.000 MCU ( MediChain simgelerinin % 10'u, araştırma ve geliştirme finansmanı yoluyla platforma yüksek değerli tıbbi veriler ilave etmek için ayrılmıştır.)
İş Ortağı Fonu = 15.000.000 MCU (MediChan simgelerinin % 15'i gelecekteki uzmanlar ve yatırım için ayrılmıştır.)
Takım ve kurucu Fon = 18.000.000 MCU (Medichain simgelerinin % 18'i gelecekteki ortaklar, kurucuları ve ekip üyeleri arasında dağıtılacaktır.)
Genel bilgileri sizlerle paylaştım. Şahsi fikrime gelince Gelecek için devrim niteliğinde bir proje sizleri bekliyor. Artık kişisel sağlık verilerimize kolay ulaşım sağlayacağımız bu platform sayesinde bir çok hastalığın önüne geçebileceğiz. Dolayısıyla daha sağlıklı bir yaşam bizleri bekliyor. Sizlerde bu platforma yerinizi almak istemez misiniz. O halde sizlere bol şanslar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder