22 Ocak 2018 Pazartesi

McFly : Merkezi Olmayan Kentsel Havacılık

download.jpg
Yeni bir yazımda tekrar sizlerle beraberim. Her gün farklı ICO (Initial Coin Offering) lar dan sizlere bahsetmeye karar verdim. Açıkçası bugün en ilgimi çeken proje bu olduğu için McFly hakkında sizlere yazmaya karar verdim Kısaca biraz değinmek gerekirse McFly merkezi olmayan kentsel havacılık sistemini oluşturmayı hedefliyor. Daha detaylı bilgi için https://mcfly.aero/token/ web sitesini ziyaret edebilir aklınıza takınan sorulara buradan cevap bulabilirsiniz.
Kripto para birimleri ortaya çıkması ile birlikte artık olmayacak dediğimiz ne varsa hemen hemen hepsi olmaya başladı. Önceden filmlerde hayranlıkla izlediğimiz uçan arabalar artık gerçek oluyor. Bunlardan biri ise McFly projesidir. Uçan bir araba düşünün ve bu arabayı taksi yaptıklarını, önceden olsa hadi canım atıyorsun derdik ama McFly sizler için uçan arabayı taksiye çevirerek hava trafiğini kullanmayı hedefliyor. Bu nedenle bu proje devrim niteliğinde bir proje olacak.
blockchain-hepard-324x235.png
Şimdi taksi arabaların özelliklerinden biraz bahsetmek istiyorum. Uçan taksiler saatte 300 km'ye kadar hız yapabilecek. 30 dakika boyunca uçabilecek ve 150 km'ye kadar seyahat edebilme ve 900 metreye kadar uçabilme imkanı sunacak. Uçan araçlarla eVTOL adı veriliyor. Elektrikli dikey kalkış ve iniş otonom hava aracı eVTOL AAV den de biraz bahsetmek gerekirse Otomatik pilot veya işaretleme yönergeleri bulunuyor. 2 kişilik ve 4 kişilik olarak tasarlanmış. Elektrik ile çalıştığından dolayı hem ekonomik hem de hava kirliliğine neden olmayacak şekilde çevre dostu bir projedir. Bu, gelecekteki şehirleri daha temiz ve daha yeşil hale getirecek bir projedir. Biliyorsunuz ki her geçen gün kentleşmenin çok olduğu yerlerde özellikle büyük şehirlerde trafikte oldukça fazla zaman kaybediyoruz. Trafikte geçirdiğimiz saatler her gün boşa gidiyor. Geriye dönük bakıldığında trafikte harcanan süre günler ve haftaları bulur. Herkesin kendi araçlarını kullanmasıda ayrıca trafiği felç ediyor. Mcfly projesi sizleri bu ızdıraptan kurtarıyor. Trafik sıkışıklığının gideriyor ve ayrıca size trafikte geçen zamanı daha verimli kullanmanızı sağlıyor.
DQmbs6GR39znwEd4fz13BfbzqJC3KiZbn22SE6tfMj4cFsC.png
Yüzyılın projesi olan McFly için 18 şirket eVTOL üzerinde çalışma başlattı ve eVTOL gelişimine yüz milyonlarca USD yatırım yapıyor. Projenin tüm ekonomik sistemi blok zincir teknolojisi kullanılarak inşa edilecek. Ekosistemi çalıştırmak için ERC uyumlu simgeleri kullanacaktır. Sadece bir taksi çağırın, sizin için uçacak ve belirteçleri ödeyecektir. Mobil cihazının için bir araç sipariş edeceksiniz. Konumunuzu mobil cihazınız ile bildiriyorsunuz McFly sizi kolaylıkla bulup istediğiniz yere götürüyor.
1 dk. uçuş başına 1McFly , bulunduğunuz bölgedeki şarj istasyonu için 0,1 McFly, uçuş pilotu için 0,4 McFly,
iniş takımı için ise 0,6 McFly, 10 dakika uçuş için özet fiyat ise 21 McFly üzerinden hesaplanacak.
Şarj cihazlarının, iniş takımlarının ve pilot servisin fiyatları rekabete bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Kısaca McFly kullanıcıları, uçuşları adil ve uygun fiyatlarla alabilecekler.
banner-pre-launch-rate.30112017.png
McFly projesi, profesyonel bir ekip çalışması neticesinde ortaya çıktı. Projeyi hazırlamalarında onlara yardımcı olan bir takım geliştiriciler, tasarımcılar, pazarlama uzmanları ve mimarlar destek vermiştir. Çözülmesi gereken önemli faktörlerden biri; Hava aracı gelişimi yol haritası oluşturmak, Altyapı ve düzenlemeleri geliştirmek için yol haritası hazırlamak , Blok zincir geliştirmek bunların bir çoğu çözülme aşamasında.
Yılın proje çok ilginç görünüyor sizce de değil mi? Bu ilginç bir proje sadece kripto para dünyasında bir dönüm noktası oluşturacağa benziyor. Iconun bitmesine çok az bir süre kaldı. Daha fazla beklemeden sizde geleceğin umut vaad eden projesine bir göz atın derim. Bol şanslar...
Bazı yararlı linkler:
Resmi Web Sitesi: https://mcfly.aero/
Whitepaper: https://mcfly.aero/whitepaper/
Twitter: https://twitter.com/mcflyaero
Facebook: https://www.facebook.com/mcfly.aero/
Telegram: https://t.me/tomcfly
Bitcoin talk profile (PinkBlue) https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745
EHT Adress: 0x61290181230067d7201d7F7710A2b8069Af7E450

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder