17 Ocak 2018 Çarşamba

Nucleus Vision : Perakende Müşteri Tanıma Platformu




Her gün yeni ICO larla karşınıza çıkmaktayım. İlginç ve yaratıcı fikirlerin olduğu projeler daha fazla dikkatimi çekiyor . Bilindik olanı herkes yapıyor önemli olan kimsenin yapamayacağı bir fikir çıkartmak ve sunmak. Bu nedenle sizlere beğendiğim ve dikkatimi çeken bir proje olan Nucleus Vision hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Nucleus Vision kısaca müşteri tanıma sistemidir. Birazdan sizlere bu yaratıcı projeyi tanıtacağım ama aklınıza takılan sorular için resmi web sitesi olan https://nucleus.vision/sayfasına göz atabilirsiniz.
Bilgisayar çağında olduğumuzdan dolayı artık herkes İnternet üzerinden alışveriş yapmakta. Tabiki online alışverişte zamandan tasarruf ettirmesi açısından daha çok kullanılıyor. Fakat bazı sitelere de güvenilmiyor. Yararları olduğu kadar sakıncaları da var. Ürünü beğenmediniz, değişim ve iade hakkınız olmasına her zaman bu hakkınızı kullanamıyorsunuz. Ne zamandan beri perakende bir mağazadan alışveriş yaptınız? Yapılan araştırmalar şunu gösteriyor ki online satışlar dan dolayı perakende satışları düşüş göstermiş. Perakendecilik sektörünü canlandırmak için Nucleus yeni bir sistem geliştirmiş şimdi bu sistem nedir? nasıl işler? onlara değinelim.
ph-product-img.png
Nucleus Vision Nedir?
Nusleus Vision; perakende satış yapan firmaların müşterilerini tanımasına ve daha iyi hizmet etmesine olanak sağlayan, temassız bir IoT tabanlı müşteri tanımlama sistemidir. Nucleus, patentli BASICST2S4 teknolojisi ile çalışıyor ve RFID, WiFi, Bluetooth ve yüz tanımadan bağımsızdır. nCash, Nucleus ekosisteminin çeşitli işlemleri için kullanılan, Nucleus merkezi olmayan kripto para birimidir. Kullanıcıları benzersiz bir şekilde tanımlayan basınç, sıcaklık, hareket, hızlanma ve sesi kendine yakın bir yerde bulabilen bir algılayıcı sistemi yarattı. Bu sensör sayesinde herhangi bir müşteriyi Wi-Fi, Bluetooth ve GPS olmadan fiziksel bir mağazada tanımlayabilir onlara daha iyi hizmet sunabilir. IoT sensörlerinin teknolojisi, cep telefonlarını, ekran kutularından geçerken ya da sensörün kurulu olduğu herhangi bir yerde geçtiğinde algılayabiliyor. Tüm sensörler, gerek kullanıcının gerek kullanıcı verisinin tanımlayıcısı için bir veri ağını destekleyen bir veri tabanına yerleştirilir.
Nucleus, erişilmemiş verilere dokunmayı amaçlayan bir uçtan bir uca teknoloji çözümü sağlamayı hedeflemiştir. Güvenlik,sağlık, tarım, ulaşım ve akıllı evlere dahi genişletmeyi planlamaktadır.

2-15-1024x747.png
Nucleus Vision projesi, Abhishek Pitti önderliğinde bir ekibin çalışması ürünüdür. Onunla birlikte projeye katkıda bulunan Martin Dudley, Avinash Pitti, Brooks Atwood, Bryan Lemster, Niştha Rohatgi, Sushmita Sinha, Chandra Sekhar, Praneeth Vangari, Sanjay Bisen. Aditya Kadmawala araştırma geliştirme ekibi, tasarımcılar, mimarlar ve pazarlama uzmanları yer almaktadır.
Nucleus Vision Nasıl Çalışır?
Müşteri Nucleus ortaklı perakende satış mağazasına girince müşteri verilerini paylaştıkları veya satın almalarına izin verdiği zaman müşterilere ödül vermenin bir yolu olarak çalışır. Perakendeci nCash simgelerini müşterinin nCash cüzdanına veriyor. Müşterinin telefon numarası, ION sensörü tarafından tanınır. ION sensörü, tanımladığı müşterinin telefon numarasını Nucleus'a gönderiyor. Nucleus , müşteriye bununla ilgili kısa mesaj gönderiyor. Perakende mağazadan bir ödül programı seçmek için nCash teklif ediyor.
Müşteri katılmayı tercih ederse, nCash hesabına yatırıyor (nCash ERC20'ye uygun olarak cüzdana taşınabilme imkanına sahiptir)
Çekirdek, bu müşterinin kimliğini blok zincir üzerinden perakende firmaya güvenli bir şekilde aktarır.
Perakende firma, müşterileri çekirdek sistemleri ile eşleştirir ve çekirdek engelleme ağının sunabileceği yeni verileri tanımlar. Bu platformu kullanan ağ ortakları, müşteri verilerini rakip olmayan firmalar arasında paylaşımı için önceden tanımlanmış kurallar oluşturur. Müşteri tarafından izin verilen bilgiler paylaşılır.

Nucleus Vision platformunun merkezi olmayan parası nCash dir.
nCash bir pariteden diğer pariteye veri aktarımı sağlamak için ve perakende ödül sistemini sunmak için hizmet etmektedir. nCash, 10 milyar nCash tokeni tedarik kapasitesine sahip bir ERC20 Ethereum simgesidir.

Bu proje; Harvard Üniversitesi tarafından 2014 yılında yaratılan en ilginç ve umut verici bir projedir. Nucleus Vision’ı diğer ICO’lardan ayıran özellik ise; Büyük yatırımcılardan ve sermaye fonlarından gelen güven ve destektir. Nucleus Vision’ın ilk yatırımcılarından birisi olan Hotmail, Skype ve bitcoin yatırımları ile tanınan Tim Draper dir. CS Rao, Sriram Viswanathan, Darshan Patel, Raj Mishra, Robert Reagan, Jason King, Reliance Capital, IndusAge, Singularity Ventures diğer yatırımcılar arasında yer almaktadır.
Sizlerde gelecek için umut veren bu projeye yatırım yapmak için daha fazla beklemeden projeye bir göz atın. Sizde bu güzel projede yerinizi alın. Bol şanslar...
ICO bilgileri
ICO başlangıç ​​tarihi: 2018 Q1
Token sayısı : 10 milyar nCash tokeni
ICO ile daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.
EHT adress: 0x61290181230067d7201d7F7710A2b8069Af7E450

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder