24 Şubat 2018 Cumartesi

E-Ticarette Yeni Dönem: ELEMENTH

24296545_1397651563691348_425460669161600839_n.png
Gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanım oranları da artmıştır. Özellikle genç nüfus cep telefonu, bilgisayar ve tabletlere karşı ilgisi daha çok olmakla beraber online alışverişlere karşı daha fazla ilgi göstermekte. Bu nedenle e-ticaret yapan firmalar daha fazla yaygınlaştı. Tüm ülkelerde e-ticaret çok hızlı büyüme potansiyeline sahip olan bir pazardır ve merkezi olmayan pazarların popülerliği de her geçen gün artmakta. Konumuz kripto para olunca her geçen gün farklı sektörlerde farklı projelerde dijital paraya rastlamamak elde değil. Bu nedenle bugün sizlere e-ticarette kolaylık sağlayan bir platform olan ELEMENTH hakkında bilgi vermek istiyorum. Genel bilgileri sizlere paylaşmadan evvel ayrıntılı bilgi isteyenler için https://elementh.io/ sayfasını ziyaret etmelerini öneririm.
Elementh-Blockchain-for-e-commerce-which-is-a-register-of-ownership-of-goods.png
ELEMENTH NEDİR?
En kısa ve en açıklayıcı tanımını vermek gerekirse blok zincir teknolojisine dayalı e-ticarette yaşanabilecek sorunlarını çözmeyi amaçlayan platformdur. Elementh, e-ticaret sistemi için akıllı çözümler sunan bir blockchain şirketinin adıdır. 2016 yılında küresel pazarda e-ticaret satışları 1915000000000 $ olarak gerçekleşti. Bu satışların 4,058 trilyon dolara çıkması hedefleniyor.
Elementh platformunun amacı, blok zincir teknolojisini kullanarak e-ticaret tarafından kullanılan merkezi olmayan uygulamaların geliştirerek, belirli bir ürünün (malın) sahipliğini garanti etme e-ticaret için akıllı çözümler oluşturmayı hedefler.
Elementh herhangi bir ürünün tasarım ve oluşum aşamasından başlayarak mevcut sahibine kadar olan aşamaları aynı zamanda hareketini izlemek, orijinal (patentli) ürünleri takip etmek ve kopya (sahte) malları tespit etmek gibi daha bir çok sayıda sorundaki çözümleri kolaylaştıran sistemdir. Elementh sistemi; malların sahipliği için bir Blockchain kaydı tutmak aynı zamanda bunları satmak için akıllı sözleşmeleri kullanarak, mal sistemi, herhangi bir ürünün verilerini (ad, üretici, tarihi, ürün bilgileri, barkod vb.) gösteren belirli bir adrese belirli bir ürünü yayın yapma olanağını sağlar.
Eğer blok zincirde aynı ürünler bulunuyorsa, ihraçatcı kaç tane ürünü yada malını yayınlamak istediğini gösterebilmesi için bu sistem sayesinde mesaj alır. bir ürünün seri numarası var ise , aktarma işleminde belirtilebilecektir. Herhangi bir veri güvenliğine karşı koruma sağlamak için, sistemde sadece seri numarasının karması sabit olmakla beraber, olası risklere karşı sadece ilk numarayı kim biliyorsa o kişi geçerli işlem yapma olanağına sahiptir. Ürünlerin yayınlanması sırasında seri numarası olmadığı zaman sistem rastgele seri numarası üreterek ve üretici, paketin üzerinde QR kodunu basarak, ürünlerin tanıtımını kolaylaştırır.
Sistemdeki eğer aynı üründen başka bir kopya var ise yada aynı seri numarası ait başka bir ürün var ise, malın menşeisinin bilinmediğini alıcıya bildirilir.
System-of-Goods.png
Kısaca bunu bir örnek ile açıklamak gerekirse eğer; Yeni bir işlemenin (magazanın) kurucusu olan Ali, Elementh blok zincirin kendisine sunduğu imkanları şu şekilde açıklıyor. Ali internette daha önce hiçbir şey satmamış ve karışık olduğundan dolayı buna cesaret edememiş. Elementh'in sunduğu yeni fırsatları öğrendikten sonra internet üzerinden satıcılara özel uygulamalar kullanarak ürünlerini satmaya karar vermiş. İlk önce bir mağaza (e-ticaret) sitesi açarak işe başlamış. Mağaza kurmak ELEMENTH sayesinde oldukça basit ve kolay olmuş. Gerekli muhasebe programını platforma bağlayan Ali, hisse senedi dengesini tanımayı başararak ürün özelliklerini ve ürün bilgi kartlarını eksiksiz ve tam olarak Elementh sistemine bağlamış. Ali mallarıyla ilgili bilgileri anında Elementh platformunun tüm üyelerinin bilgilerine aktarıldığını belirtti. İnternette Alinin ürünlerini gören Veli, ihtiyaç duyduğu ürünün inceledikten sonra hemen emir verdi. Elementh Platformu Ali ye Velinin ürünlerini almak istediğine dair mesaj göndermiş. Müşterinin ürün karşılığında ödeyeceği ücret, akıllı bir sözleşmeye dayanır. Ürünlerini Veli'ye teslim edilmesi için ürünü hazırlayan Ali ürünler teslim alındığı anda ürünün bedeli olan parayı Ali'in hesabına aktarır. Sistem bu kadar basit ve kolaydır.
YOL HARİTASI
814054704724951040.jpg
ELEMENTH EKİBİ
Sergey Ryabov
Dmitriy Bereznitskiy
Vitaliy Mengeshev
Aleksandr Vasilev
Sergey Morozov
Eugene Prigornitskiy
Roma Travnikov
Sergey Miheev
Peter Gashitsky
Alexander Kholodnykh tarafından güçlü bir ekip oluşumudur.
DANIŞMANLAR
Naveen Yannam
Proorocu Aurel George
Michael Averbach
Sergey Fradkov
TOKEN BİLGİLERİ
Token: EEE
ICO Öncesi(01.Şubat - 14.Şubat)
1ETH veya 0.1 BTC
Maksimum 1000 alıcıyı kapsar.
1EEE = 0.0001ETH
BONUS:
İlk gün:% 30,
İkinci gün:% 15
ICO(01.Nisan - 30.Nisan)
1EEE = 0.0002ETH;
BONUS:
İlk gün:% 30,
İkinci gün:% 15
Elementh platformu hakkında genel bilgileri sizlerle paylaştım. Şahsi fikrime gelirsek eğer özellikle e-ticaret işlemleri Elementh sayesinde artık daha kolay olacak. Sizlerinde devrim niteliğindeki platforma katılımını bekliyoruz. Bol şanslar...
Detaylı bilgi için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder