23722507_1824460924511535_7262952995872534046_n.png
Küreselleşen dünyamızda internet artık olmazsa olmazlarımız arasında yer almakta. Tamamıyla yaşayışımızı, geçmiş alışkanlıklarımızı dönüştürerek bizi kendine ayak uydurmaya zorlamıştır. Teknolojideki baş döndürücü gelişmeler, hayatımızın her alanına girmiş, eğitimden, sanata, ekonomiden spora ve sağlığa her alan artık teknoloji vazgeçilmezimiz olmuştur. Ayrıca bu teknolojik gelişmelerin paralelinde dijital para denilen değer; finans dünyamızı, alış veriş alışkanlıklarımız gıda ve sağlık sistemini de etkileyerek farklı şekillerde karşımıza çıkmakta. Hepimiz sağlımıza dikkat ederiz. Özellikle hazır gıdalarda tükettiğimiz ürünün içeriğine bakarız. Hangi besinin kaç kalori olup olmadığı içindeki yağ oranı ve karbonhidrat protein gibi bilgiler dikkatimizi çeker. Bu yüzden bugünkü paylaşacağım ico gıda ve sağlık üzerine dayalı olan CIBUS platformu hakkında bilgileri dilimin döndüğünce aktaracağım. Genel bilgileri sizlere vermeden önce detaylı bilgi için https://cibus.world/sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
cibus1.png
CIBUS NEDİR?
Blockchain tabanlı tüketicilerin tükettikleri ürünleri kalitesini, içeriğini kontrol etme imkanı sunmayı hedefleyen sosyal platformdur. CIBUS ; yiyecek , gıda ve besin takviyeleri üreticilerini, satıcıları veya tüccarları, blok zincir teknolojisine dayalı, işlevsel, etkileşimli ve karşılıklı olarak karlı bir platformda buluşturur. Kullanıcılarına tükettiği besin veya diyet programının kalitesini ölçmeye yarayan mobil uygulama ile takip etmeye yarayan sistemdir. Özellikle gıda güvenliği üzerine devrim niteliğinde bir projedir. Müşterilerin üreticilerle doğrudan iletişim kurmasını amaçlayarak güvenli ve şeffaf bir ekosistem sunar. Böylelikle aradaki aracılardan ortadan kalmış olur.
CIBUS platformu kullanıcılarına en yüksek kalitede, şeffaflık, güvenilirlik, verimlilik, güvenlik ve tam izlenebilirliği sağlamak için daha düşük maliyetle yiyecek ve gıda ürünlerini takip etmeleri aynı zamanda işlem yapmalarına yardımcı olacak uçtan uca B2C ve B2B ekosistemi yaratacaktır.
CIBUS NASIL ÇALIŞIR?
Tüketiciler, izlenebilirlik bilgilerini kontrol etmek için yiyecek ve gıda takviyelerin ambalajlarındaki CIBUS TRACE QR kodunu cep telefonlarıyla taratarak ürün hakkındaki bilgilere ulaşabilecektir. Tüketiciler, ürün detaylarını, deneyimleri, paylaşım tarifleri ve Sellers ile doğrudan etkileşim kurarak CIBUS sosyal platformuna katılırlar. Üretici ve Tüketiciler, Ethereum akıllı sözleşmeleri kullanarak CIBUS RETAIL ve CIBUS TRADE aracılığıyla güvenilir bir şekilde ticaret yapabileceklerdir.
mslider.gif
Cibus izleme: Müşterilere blockchain tabanlı gıda izleme imkanı sunarak şeffaflığı sağlar.
Cibus Perakende: Gıda ve besin takviyelerinin perakende satışı ile ilgili işlemler, ürün karşılaştırması için tüketici ve üreticilere kolaylık sağlar.
Cibus Sosyal: Küresel pazarda gıda sektöründe güvenilir sosyal ağ oluşturmak.
Cibus Ticaret: Gıda ve besin takviyelerinde toptan ticarette kolaylık sağlar.
ÜRETİCİ İÇİN FAYDALARI:
Daha hızlı ve detaylı müşteri geri dönüşümleri
Tüketicilere pazarlama ve tanıtımda kolaylık sağlar.
Markalar üzerinde tam kontrol sağlar.
Tüketicilere ulaşmak için daha düşük maliyet sağlar.
TÜKETİCİ İÇİN FAYDALARI
Gıda ve besin takviyelerinde şeffaflık sunar.
Daha ucuz fiyata daha yüksek kalite sunar.
Satıcılarla doğrudan iletişim kurma imkanı sağlar.
Sosyal paylaşımlar için ödüller alma imkanı sunar.
Gıda zehirlenmeleri gibi oluşabilecek risklere karşı güven sağlar.
Yanıltıcı etiketler ve sahte ürünlere karşı gerçek zamanlı izlenebilirlik sağlar.
Kalite, ürün bilgisi ve sahte kayıtlara karşı koruma sağlar.
Gıda fiyatlarının yükselmesini engelleyerek maliyeti düşürür.
TOKEN BİLGİLERİ
Token : CIBUS
Token döviz kuru: 1 ETH = 1000 CIBUS Token
Toplam token (maks.): 100.000.000 CBT
Ödeme Şekilleri: BTC, ETH, LTC, DASH
PRE-TGE TOKEN SATIŞ SONU TARİH: 28 Şubat 2018, GMT saat 10.00'da (GMT)
ICO Token Satış : 28 Şubat 2018 - 28 Mart 2018
Soft kap: 5,000,000 CBT
Hard cap: 40,000,000 CBT
Minimum satın alma: 10 CBT
YOL HARİTASI:
Road-Map-Design-02.png
CIBUS EKİBİ
ARINDAM BISWAS
UPASANA NATH
JHIMLI MUKHERJEE
NAGA PRADEEP . V
ARBIND PRASAD
SOUMEN PAUL
AKHIL OJHA
KENNETH MBEH
MALACHI VICTOR
JATIN KAPADIA
RAM MALAPATI
SHAJID MAHMOOD
Simge Tahsisi
Satış öncesi% 10
TGE 30%
Pazarlama 20%
Sosyal Ödül 15%
Takım % 10
Danışmanlar % 5
Bounty Kampanyası % 10
CIBUS hakkında genel bilgileri sizlerle paylaştım şahsi fikrime gelince özellikle üretici ve tüketiciler arasında doğrudan iletişimi sağladığından dolayı ürün hakkında bilgileri direk alma imkanı sunuyor. Sizler devrim niteliğindeki projeye katkıda bulunmak istemez misiniz? O halde bol şanslar diliyorum.
My Bitcointalk profile(PinkBlue) : https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745
ETH adress: 0x61290181230067d7201d7F7710A2b8069Af7E450