17 Aralık 2018 Pazartesi

IOVO: Merkezi Olmayan Veri Platformu

Hızla ilerleyen teknolojiye ayak uydurmak gerçekten çok zor. Küreselleşen dünyamızda her geçen gün farklı bir buluş, farklı bir yenilik ve gelişmeye gözlerimizi açmaktayız. Hepimiz biliyoruz ki teknolojinin inanılmaz hızla ilerlediği 21. yüzyıl aslında da dijital çağ olarak da tabir edilmektedir. Özellikle iş dünyası başta olmak üzere her alanda kullanılan teknolojiler sürekli güncellenmekle beraber başta yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri gibi yeni yaklaşımlar çok tercih edilir olmaktadır. Özelikle internet ve bizlere sunduğu devrimsel gelişmeler sayesinde iletişim kurmak sadece bir ”tık” ötede. Dijitalleşme süreci ile her türlü bilgi ve verinin sanal ortama taşınması ve internet sayesinde erişilebilir olması her alan ve sektörün ilgisini çekmektedir. Dolayısıyla artık işlemimizi internet üzerinden yaparken, bankacılık ve finansal yatırımlarımızı günün her anında bankaya gitmeden zaman sınırı olmadan her yerden yapabilme imkanına kavuşur olduk. Belki de saatler sürecek işlemlerimizi birkaç saniye ile yapabilmenin kolaylığına kavuştuk. Önceden herhangi bir şey almak için mağaza mağaza dolaşırdık ama şimdilerde mağazaya gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden oturduğumuz yerden dünyanın her köşesinden siparişlerimizi verebiliyor hatta evimize kadar getirtme imkanına sahip olduk.
Internetin hayatımıza girmesi ile birlikte her bilgi ve veri dijital ortama aktarıldı. Alışverişlerimiz, kredi kartı hesap özetimiz, sosyal medya hesaplarımız ve daha birçok bilgi verinin kaynağını oluşturdu.
50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarının ele geçirildiği haberleri çoğumuz duymuşuzdur. Sistemdeki güvenlik açıklığından kaynaklanan ve sisteme sızan kimliği belirsiz hacker veya hacker grubunun kullanıcıların kimlik bilgilerini ele geçirdi. Bu demek oluyor ki kimlik bilgilerimiz kötü şekilde kullanılabilir örneğin, adımıza kredi kartı, şirket daha bir çok şey açılabilir. Veri ihlalleri ve verileri kötüye kullanma konusu, günümüzün interneti ile ilgili en önemli sorunlar arasında yer almaktadır.
Dijital dünyamızda milyonlarca insan büyük miktarda veri üretiyor ve bu veriler bilgimiz olmadan birçok kez saklanıyor, aktarılıyor ve paylaşılıyor. Peki verilerimizin sahipliğini nasıl sağlayabiliriz.? İşte size cevabı IOVO


IOVO NEDİR?

Blok zincir temeline dayalı verileri toplayabilen, saklayabilen çeşitli uygulamalarla yeni bir dünya veri ekonomik yapısı oluşturmayı amaçlayan aynı zamanda verileri güvence altına alan merkezi olmayan platformdur. IOVO platformu, bireylerin ve kurumların kendi verilerinin sahipliğini geri almalarını sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Platform aynı zamanda kişisel veri yönetimi ve para kazanma sürecini kolaylaştıracak ve otomatikleştirecektir. IOVO evrensel, güvenli ve şeffaf bir veri sahipliği ve veri değişim sistemi olacaktır.
Hepimiz biliyoruz ki verilerimiz üzerinde kontrolümüz yoktur. Yarattığımız andan itibaren bizden alınır başkaları tarafından saklanır, kontrol edilir ve yönetilir. İşte IOVO, kişisel verilerimizi güvence ve kontrol altına almak ve bunun üzerinde para kazanma özgürlüğünü sağlamak için oluşturulmuştur. Çünkü veriler 21. yüzyılın en büyük nimetlerindendir.
IOVO, bir kullanıcının diğer kullanıcılara veya diğer üçüncü kişilere verilerinin erişim düzeyini kontrol ettiği yeni bir veri yönetimi düzenini sağlar, bu sayede veri sahibi, veri kaynaklarını istediği kişiye erişim ücretlerini ödeyerek veri kaynaklarından para kazanma fırsatı da verecektir. IOVO, kullanıcılarına anonimlik, veri güvenliği, veri bütünlüğü, sahiplik ve para kazanma yanı sıra veri cüzdanına erişim sağlamaktadır.


IOVOanalytics: Veri ve analizleri aramak için IOVO ağ veritabanı sistemi içindeki yer paylaşım uygulamasının adıdır. Kullanıcıların isteği dahilinde tüm aramalar ve sorgular, sadece kullanıcıların paylaşmayı kabul ettikleri verilerle sınırlıdır. Yani kullanıcının izni olmadan kullanıcı hakkında diğer verilere erişime izin verilmez. IOVO ağında hızlı ve kolay iletişim kullanıcı dostu bir arayüz ile sağlanmaktadır. IOVOanalytics kullanıcıların verileri yönetmesine, ağda arama yapmak için ücretlendirmesine ve kullanıcıların paylaştıkları veri yoluyla kolayca para kazanmasına olanak sağlar. IOVOanalytics, tek bir uygulama ile IOVO ağında yer alan tüm olanaklara erişim imkanı sağlar. Peki kullanıcılara veri kontrolü sağlayan IOVOanalytics’in temel özellikleri nelerdir?
IOVOdatabase: Çeşitli veri tabanlarına ve analizlere erişim sağlanması, önemli miktarda zaman ve masraf gerektirmiştir. IOVO ağı, tek bir ağ veritabanı aramasında çok seviyeli olarak farklı durum analizleri gerçekleştirme olasılığını getirmektedir. Bu durum geleneksel veritabanı yaklaşımlarında bulunmayan analitik kabiliyetlerde ve elde edilen sonuçların kalitesinde artış demektir.


IOVO Kullanım Alanları:
Kurumların güvenli bir kompleks ve işlem altyapısında faaliyet göstermesi için güçlü bir temele yol açan teklifleri düzenlemelerine yardımcı olacak bankalara ve finansal kurumlara puanlama sistemine yardımcı olmak için kullanılabilir.
Omniledger bir blockchain ve DAG teknolojisi olarak, süper veritabanı yönetim sistemi ile birleştiğinde, IOVO DApps gıda tedariki, üretimi ve dağıtımı izlemek için gıda tedarik kalitesine de puan vermek ve erişmek için kullanılabilir.
IOVO DApp bir sigorta şirketinin sigorta poliçesi puanlama sistemini kolaylaştırır; IOVO’nun güvenli ve açık veri toplama, işleme ve depolama sistemi oluşturması gerçeğine dayanarak, araba sigortası şirketleri, gelecekteki bir sigorta poliçesi paketini belirlemek için kullanıcıların otomotiv tarihi ve davranışlarını puanlamak üzere IOVO’nun merkezi olmayan veri yönetim sisteminden faydalanabilir.
IOVO DAG ayrıca, bilgi ve beceri edinimi noktasında tüketicilerin kararını etkileyecek bilgi alışverişi kurmak için de uygun olacaktır.
IOVO ekibi, sosyal medya tüketicilerinin davranışsal etkisi aracılığıyla kişisel varlıkların alışverişini mümkün kılarak para ekonomisinin faaliyetlerini artıran bir uygulama geliştirmektedir.


IOVO ÖZELLİKLERİ

IOVO, zincirindeki verileri doğrulamak için, işlem doğrulama algoritmasının ispatını, daha etkin bir değer birliği sağlama algoritmasına dönüştürür; Bu işlem onaylama yöntemi, güçlü bilgi işlem makinelerinin kullanımını gerektirmez.
IOVO veri yönetimi blok zinciri tabanlı platformda oluşturulan çeşitli Dağıtılmış Uygulamalardan elde edilen verilerin toplanması yoluyla farklı insan emeği alanlarından veri toplanması için geniş bir veri tabanı işlevi görmektedir. Bu teknoloji farklı alanlardaki araştırma çalışmalarını çok daha kolay hale getirmektedir.
IOVO cüzdanı, kullanıcıların IOVO platformuna bağlı herhangi bir DApp üzerinde paylaştıkları herhangi bir veriye erişmelerine izin vererek platformuna erişim sağlamakla beraber kullanıcıların şifrelerini saklamak için kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.
Kullanıcılar çeşitli hesaplarını IOVO platformunda cüzdanları üzerinden çalıştırabileceklerdir.
IOVO, DApp kullanıcılarının IOVO blockchain ağında mevcut tokenlarının oluşturmasına veya kullanmasına izin verir aynı zamanda tokenlar IOVO veritabanında arama ücretlerini ödemek için kullanılmaktadır.
Veri toplama
Veri ihracatı
Veri değişimi
Ağ araması
Çok seviyeli veri analizi
Veri analizi kalıpları
Kullanıcılarla iletişim

TOKEN BİLGİLERİ:

Token adı: IOVO
Toplam token miktarı: 1.000.000.000 IOVO
Hard cap: 29 milyon ABD doları
Özel satış başlangıç tarihi: 25.10.2018
Özel satış bitiş tarihi: 1.12.2018
ICO başlangıç tarihi: 20.12.2018
ICO bitiş tarihi: 31.12.2018

YOL HARİTASI




EKİP

Iovo ekibi alanında uzman kişilerden oluşan takım çalışmasıdır. Kurucusu Krzysztof Gagacki dir. Diğer ekip üyeleri aşağıda yer almaktadır.


Sonuç olarak dijitalleşme ve internetin hayatımıza girmesi ile kişisel veri üretimi artmaya başladı. Veri sahipleri bilinçli veya bilinçsiz olarak verileri yetersiz kullanmakta. İşte IOVO veri sahipleri için verileri nasıl paylaşıldığı konusunda tam kontrol imkanı sağlamak aynı zamanda verileri güvence altına almak ve verilerden para kazanma fırsatı sunuyor. Sizlerde proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve projeye katılmak için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.
Website: http://iovo.io/
Whitepaper: http://iovo.io/assets/whitepaper.pdf
Bitcointalk ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=4509519.0
Telegram: https://t.me/iovoledger
Facebook: https://www.facebook.com/iovoledger/
Twitter: https://twitter.com/iovoledger
Medium: https://medium.com/@iovo
Bitcointalk Username: PinkBlue
ETH adress: 0x61290181230067d7201d7F7710A2b8069Af7E450

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder