5 Aralık 2018 Çarşamba

FUTURE ENERGY: Doğaya Fayda Sağlayan Kripto Madenciliği


Üzerinde yaşadığımız dünya her geçen gün farklı yeniliklere ve gelişmelere ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle inanılmaz hızla gelişen teknoloji hayatımızın her alanına girmiş, bütün sektör ve alanlarda devrimsel değişiklerin yapılmasında öncü olmuştur. Bu değişim iş dünyasını ve sanayiyi de etkilemiştir. Ayrıca artan nüfusa paralel olarak yaşam alanlarımız genişlemiş, bu devasa nüfusun istihdamı için ise fabrikalar, iş yerleri hep enerjiye bağlı olarak çalışır olmuşlardır. Hayatımızın her anı enerji ile anılmaya başlamıştır. Eve geldiğimizde, ısınmadan tutun aydınlanmaya, telefonun şarjından tutun bütün mutfak eşyalarına kadar enerjiye bağımlı hale geldik. Son on yılın teknolojik nimetlerinden olan blok zinciri ise kullanım alanı olarak her sektöre uyarlanabilen ayrıca hızlılığı, güvenilirliği, şeffaflığı, ekonomik oluşu ve merkezi olmayışı ile kullanıldığı sektöre verimlik ve kar getiren bir yaklaşımın en önemli bileşeni olmuştur.
Blockchain ile birlikte hayatımıza giren kripto para her geçen gün daha bilinir ve kullanılır oldu. Dolayısıyla her gün farklı projeler farklı yatırım haberleri duyuyoruz. Kripto paranın bu kadar tercih edilmesi kripto para madenciliğine de umut ışığı oldu. Bir bilgisayar monitörü, anakart, işlemci, ekran kartı ve UPS ile kendi kripto madenciliğini yapabilirsiniz. Birkaç yıl önceye kadar bireysel madenciler çok ciddi kazançlar elde ettiler. Madencilik işlemi, hem dünya genelinde milyonlarca işlemcinin daha da fazla güç kullanarak soğutulması gerektiğinden, hem hesaplama hem de enerji yoğunluğundan dolayı son zamanlarda harcanan elektrik maliyetleri çok fazla artmaktadır. Bu nedenle kripto madenciliğinde yeni çözüm yolları sunan FUTURE ENERGY platformu hakkında bilgi vermek istiyorum.


FUTURE ENERGY NEDİR?

Geleneksel olmayan yenilenebilir (rüzgar, güneş vb.) elektrik kaynaklarının kullanımıyla, kripto-para birimi madenciliğinin işletme giderlerini azaltmaya odaklanan merkezi olmayan platformdur. Her gün, şebekenin giderek artan karmaşıklığı nedeniyle madencilik ekipmanı kripto para biriminin karlılığı azalmaktadır. Bu nedenle FUTURE ENERGY, standart olmayan yenilikçi çözümler kullanarak madencilikte karşılaşılan sorunlara çözüm olacaktır. Bunlar; enerji kaynakları, enerji tüketimini ve çevre ile ilgili riskleri azaltacaktır. Karbon ve Sera gazları emisyonlarını önemli ölçüde azaltarak elektrik üretimi yaparak daha temiz bir dünya sağlıyor. Proje kendi elektriğini kendi üretir ve merkezi elektrik şebekelerine ve tarifelere bağlı değildir. Platform ayrıca madencilik modülleri için verimli, ekonomik, temiz ve bağımsız enerji tedarik çözümleri sunmaktadır. Madencilik modülleri ve yazılım koruması için dahili olarak geliştirilmiş özel bir güvenlik sistemi mevcuttur.
Future Energy mevcut ünitenin yapımı için kendi elektriğini çok düşük oranlarda sağlayacaktır. Aynı zamanda ICO’nun bitiminden sonra, toplanan fonların yüzde 47’si enerji santrallerinin inşası için kullanılacak ve madencilik ekipmanı ve madencilik modülleri yapımı için yüzde 45’i kullanılacaktır. Ayrıca madencilik modülleri için daha verimli, daha ekonomik, daha temiz ve bağımsız bir enerji tedarik çözümü sunuyor.


Future Energy platformunun önemli bir özelliği ise yenilenebilir enerji alanında 49 patentli gelişmesi bulunmaktadır. 2014 yılından itibaren kripto para birimine girmiştir. Şu anda, 1 kW/saat başına 0.05 $ ‘lık bir kapasitede, enerji kapasitesini 50 MW’a çıkarabilmektedir.
Bir ay boyunca ECOMINING uygulama hakkı için FGY tokenlarını değiştirerek bitcoin madenciliğine katılma fırsatı sunar. Kısaca Ecomining; ICO sırasında, toplam 14.500’lük bir kapasiteye sahip ASIC madencilerinin satın alınmasına ilişkin fonların bir kısmını harcayacaktır. Sistem temiz eko enerji üzerinde çalışacak ödeme yapmanıza gerek kalmayacaktır.

TOKEN BİLGİLERİ

Token Adı: FGY
Platformu: Ethereum
Satılacak Token Miktarı: 35.000.000 FGY
Token Döviz Kuru: 1 FGY = 1 USD
ICO Tarihi: 20 Ekim 2018 – 31 Aralık 2018
Softcap: 3.500.000 USD
Hardcap: 35.000.000 USD
Minimum yatırım miktarı: 1 FGY
Kabul edilen para birimleri: BTC, ETH

YOL HARİTASI



EKİP

Proje ekibi dünyaca ünlü bilim adamlarından ve profesörlerden oluşmaktadır. Her bir ekip üyesi kendi branşında önemli yerlere sahiptir. Kurucusu; Andrey Kadochnikov’dur. Diğer ekip üyeleri Sergey Shcheklein (Baş Araştırmacı / Araştırma Yöneticisi), Elizaveta Gulyakova (Halkla İlişkiler ve Pazarlama), Alexander Marakulin (Avukat), Nemikhin Yury (Tasarımcı), Olga Kolmogorova (Proje Yöneticisi), Alexander Popov ( Tasarımcı), Ilya Kochnev (Uzman), Rinat Farhushin (Blockchain uzmanı), Denis Kurennov (Teknik Uzman).


Future Energy hakkında genel bilgileri sizlerle paylaştım. Kısaca kendi fikrimi de belirtmek gerekirse kripto madenciliğinde elektrik tüketimi çok fazladır. Platform standart olmayan yenilikçi çözümler kullanarak madencilikte karşılaşılan sorunlara çözüm olacaktır. Projeye katılmak için ve proje hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.
Web sitesi: http://icoenergy.org/
Whitepaper: https://icoenergy.org/docs/WP_eng.pdf
Btt Ann: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5035072
Telegram: https://t.me/futureenergygo
Facebook: https://www.facebook.com/futureenergyeng/
Twitter: https://twitter.com/Future___energy
Bitcointalk profile (PinkBlue): https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder