15 Kasım 2018 Perşembe

DOMINIUM: Uluslararası Blockchain Destekli Mülkiyet Platformu


İnsanların en önemli ihtiyaçlarından biri barınma ihtiyacıdır. Tarih boyunca insanlar kalacakları güvenli bir yer arayarak yaşamlarını devam ettirmişlerdir. Mağaralarla başlayan barınma ihtiyacı teknolojinin gelişmesi ile birlikte kulübelere, barınaklara evlere ve günümüz emlak anlayışına dönüşmüştür. İnsanlar çocuklarını daha temiz ve doğal yerlerde büyütmek için başka şehir ve ülkelerden ev alanlar olduğu kadar, çocuklarının eğitim ve kendi iş gelecekleri için farklı yerlerden gayrimenkul yatırımları yapmaktadır. Ev, arsa, arazi, işyeri hep bir yatırım aracı görülmüş, insanlar paralarını, birikimlerini hep fırsat bilerek gayrimenkule yatırmışlardır. Gelişen şartlara ve piyasalara göre emlak piyasası tarihin hiçbir döneminde kaybettirmeyen bir yatırım aracı olmuştur. Aynı zamanda gelecek nesillere de bırakılacak en iyi mirastır.
Hepimiz biliyoruz ki gayrimenkuller artık her yatırımdan daha fazla getiriyle bütün yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Özellikle dünyanın gelişmiş ekonomilerindeki insanlar gelişmekte olan ya da cazip fiyatlarla müşterileri çekmeye çalışan farklı kıtalara yatırım yapma fırsatını yakalamışlardır. Burada özellikte teknoloji ve beraberinde gelen internetin devrimsel yapısıyla birlikte istediğiniz ülkede, istediğiniz şehirde gayrimenkul alabiliyorsunuz. İşte günümüz gayrimenkul piyasası, küresel pazarın hemen hemen yarısını oluşturduğundan dolayı, bu piyasadaki yatırımlar ve beklentiler son zamanlarda büyük ölçüde artmıştır. Bununla birlikte, emlak piyasadaki bazı sorunlar yatırım sürecinin önündeki engeller olarak karşımıza çıkmaktadır. Çoğu zaman likidite eksikliğinin olması, emlak fiyatlarındaki yüksek fiyatlar ve komisyon ücretlerinin çok yüksek olması, şeffaf olunmaması ve özellikle her ülkedeki emlak işlemlerinin ayrı ayrı prosedür gerektirmesi bu sektördeki yatırım yapanların karşısına çıkan başlıca sorunlar arasında yer almaktadır. Küresel emlak piyasası 217 trilyon dolar değerindedir, ancak eski teknolojilere sahiptir, karmaşık düzenlemelere tabidir ve yetkililer, aracılar ve finansal kurumlardan merkezileştirme ile sınırlıdır. Diller ve finansal engeller de piyasayı etkilemektedir. Bugün sizlere emlak sektöründeki sorunları ortadan kaldıracak DOMINIUM platformu hakkında bilgi vermek istiyorum.





DOMINIUM NEDİR?

Blok zincir temeline dayalı, merkezi olmayan, düzenlenmiş, mülk finansmanı, emlak listesi ve çok dilli bir mülk yönetim platformudur. Dominium emlak platformu, kullanıcıların blok zincirde güvenli bir şekilde kaydedilen tüm aktiviteleri ile bir takım araçları kullanarak mal varlıklarını listelemelerine, varlıkların ticaretine, varlıkları finanse etmelerine ve yönetmelerine olanak sağlar.
Ufak bir ayrıntı vermek gerekirse, Dominium; Munte Immobilien ve Max Property Group tarafından geliştirilmiştir. Tarihi neredeyse 1833 yılına dayanan sektör tecrübesi olan bir grup gayrimenkul uzmanından oluşmaktadır. Mülk portföyleri, fonlar ve geliştirmeler yürütmekte ve yönetim altındaki yüz milyonlarca euroluk varlığa sahip olmaktadır.
Dominium, gayri menkul sektöründeki zayıflıklar tespit ederek, mülk finansmanı, varlık satışları, kiralama, mülk yönetimini blok zincire yerleştirerek düzenleyici uyumlu belgelere sahip çok dilli bir platform sağlayacaktır. Bu sayede birden fazla ülkeyi, satın alınabilirlik seviyesine getirecek, gayrimenkul finansmanı, yönetimi ve ticareti kolaylaştırılmış ve basitleştirilmiş olacaktır.
Dominium platformu emlak finansmanı için standartlaştırılmış yasal işlemlerin oluşturulmasına izin vermek için gerekli yasal lisansları alacaktır.


Dominium platformunun kendi tokeni DOM’dur. Tokenların işleyişi hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse; platformdaki tüm işlemler için DOM tokeni kullanılmaktadır. Bunlar;
Varlıkların yaratılması,
Varlıkların ticareti,
Satılık emlak ilanı,
Kiralık mülkün listelenmesi,
Destek biletlerinin oluşturulması,
Hayır kurumları için oylama,
Kiralama sözleşmesinin kaydedilmesi,
Satın alma sözleşmesi kaydetmek için DOM tokeni kullanılmaktadır.
Platform üzerinden alınan ücretler EURO cinsinden ücretlendirilecek, ancak sadece DOM tokenları kullanılarak ödenebilecektir.

TOKEN BİLGİLERİ

Token adı: DOM
Toplam token miktarı: 1000.000.000 DOM
Satılacak token miktarı: 700.000.000 DOM
Softcap: 2.500.000 EURO
Hardcap: 17.500.000 EURO
Ön-ITO / Özel Satış – DOM başına € 0,05
Özel Satış Bonusu Katkıya bağlı olarak % 20’ye kadar değişen oranlarda verilecektir.
ITO / Özel Satış sırasında minimum satın alma 10.000 DOM
ITO Aşaması I – DOM başına 0.10 €
ITO Aşama II – DOM başına 0,15 €
ITO Aşama III – DOM başına 0,20 €
ITO Aşama IV – DOM başına 0.25 €
ICO’da minimum satın alma: 100 DOM
Kabul edilen para birimleri: EUR, BTC, ETH, BCH, LTC, BNB, NXT


YOL HARİTASI

Dominium platformu 2012 yılında gayrimenkul finansmanın blockchainde kullanılması fikri ile yola başladı. Yol haritasına dair ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.


EKİP

Dominium platformu konusunda uzman kişiler tarafından geliştirilmiştir. Kurucu ve diğer takım üyeleri aşağıda yer almaktadır.



Dominium platformu hakkında genel bilgileri sizlerle paylaştım. Sonuç olarak son zamanlarda en fazla kazandıran emlak sektörünü blockchain ile birleştiren sektördeki sorunlara çözüm olan platform gayrimenkul yatırımcıları için umut oldu.
Sizlerde projeye katılmak ve proje hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.
Website: https://dominium.me/
Whitepaper: https://dominium.me/sites/default/files/Dominium%20White%20Paper%2020180710_0.pdf
Telegram: https://t.me/dominium_en
Facebook: https://www.facebook.com/Dominium.me/
Twitter: https://twitter.com/Dominium_me
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4976561
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4989887.0
Btt profile link(PinkBlue): https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder