11 Mart 2019 Pazartesi

HONEYPOD : Veri Güvenliğinde Son Nokta

111.png
Küreselleşen dünyamızda her geçen gün farklı bir buluş, farklı bir yenilik ve gelişmeye gözlerimizi açmaktayız. Hepimiz biliyoruz ki teknolojinin inanılmaz hızla ilerlediği 21. yüzyıl aslında da dijital çağ olarak da adlandırılmaktadır. Özellikle iş dünyası başta olmak üzere her alanda kullanılan teknolojiler sürekli güncellenmekle beraber başta yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri gibi yeni yaklaşımlar çok tercih edilir olmaktadır. Dijitalleşme süreci ile her türlü bilgi ve verinin sanal ortama taşınması ve internet sayesinde erişilebilir olması her alan ve sektörün ilgisini çekmektedir. Dolayısıyla artık işlemimizi internet üzerinden yaparken, bankacılık ve finansal yatırımlarımızı günün her anında bankaya gitmeden zaman sınırı olmadan her yerden yapabilme olanağına sahibiz. Önceden herhangi bir şey almak için mağaza mağaza dolaşırdık ama şimdilerde mağazaya gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden oturduğumuz yerden dünyanın her köşesinden siparişlerimizi verebiliyor hatta evimize kadar getirtebiliyoruz.
Internetin hayatımıza girmesi ile birlikte her bilgi ve veri dijital ortama aktarıldı. Alışverişlerimiz, kredi kartı hesap özetimiz, sosyal medya hesaplarımız ve daha birçok bilgi verinin kaynağını oluşturdu. Dijital dünyamızda milyonlarca insan büyük miktarda veri üretiyor ve bu veriler bilgimiz olmadan birçok kez saklanıyor, aktarılıyor ve paylaşılıyor.
Hepimiz biliyoruz ki; Facebook, Google gibi büyük şirketler, oldukça karmaşık algoritmalar ve izleme yöntemleri oluşturarak her hareketinizi izleyebiliyor. Online alışveriş yaparken veya arkadaşlarımızla sohbet ederken, internette yaptığımız her şey kaydediliyor.
İnternet’e açık erişim sayesinde, birçok bilgisayar korsanının veritabanlarımıza saldırılar düzenleme ve bazı gizli bilgileri kullanarak bizleri zor duruma sokabiliyor. Peki verilerimizi nasıl güvende tutabiliriz? İşte size cevabı HONEYPOD.
honey.png
HONEYPOD NEDİR?
Internet kullanıcılarının karşılaştığı gizlilik sorununu çözmeye odaklı, internet bağlantınıza gelen zararlı, müdahaleci ve istenmeyen veri paketlerini reddetmek için tasarlanmış, doğrudan internet yönlendiricinize bağlanan bir donanım birimidir. Honeypod sadece gizliliğinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda internet bağlantınızı da hızlandırmasını sağlar. Reklam engelleme, izleyici engelleme, kimlik doğrulama ve daha hızlı bir internet yükleme hızı üzerinde tam denetime sahip olmak istiyorsanız Honeypod ile doğru yerdesiniz.
honeypod1.png
Konum,
Tarayıcı tipi,
IP Adresi,
Arama motorunda aradıklarınız,
Hangi sitede, ne kadar dolaştığınız,
Sitenin konusu,
İşletim sistemi,
Dil,
Yerel zaman,
Tarayıcı tipi vb. her türlü verilerimiz farkında olmadan başka şirketlere satılmakta.
Peki kişisel verilerimizin 2000 USD ile 5000 USD arasında olduğunu biliyor muydunuz? Sorunun cevabı aslında belli tabi ki ''Hayır.'' Verilerinizi alan şirketler bilgimiz olmadan sadece kendi kişisel kazançları için kullanmaz, aynı zamanda gelirlerini artırmak amacıyla toplu olarak en yüksek teklifi verene verilerimiz satılır. Dolayısıyla kişisel bilgilerimiz farklı şirket arasında sürekli aktarılır. Kişisel verilerimizi kimin aldığını ve hangi amaçla kullandıklarını izleme özelliğini kaybederiz. Bu nedenle, HoneyPod kullanarak kişisel verilerinizi koruyabilir, çevrimiçi gizliliğinizi geri alma ve verilerinizi çalan şirketlerin verilerinizle para kazanmasına izin vermeyeceksiniz.
Honeypod, kullanışlı ve taşınabilir bir akıllı cihaz olup kompakt bir şekilde kullanılabilir. Ev yönlendiricimize bağlanan cihaz kötü niyetli uygulamaları, çeşitli virüsleri, spam reklamlarını ve cihazlarımızın çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilecek diğer tüm sorunları filtreleyecektir.
Dw2g08NX0AA-shN.jpg
HONEYPOD'UN AVANTAJLARI
Reklamları ve açılır pencereleri engelleyecektir.
Tüm izleyicileri kaldırarak gizliliğinizi koruyacaktır.
İnternete bağlı herhangi bir cihazda çalışabilir.
IOT ve akıllı cihazlardaki reklamları ve izleyicileri engeller.
Internet bağlantınızı hızlandırır.
Aile İnternet Koruması mevcuttur.
Cihazların kurulumu çok kolaydır. Honeypod tamamen tak, çalıştır donanım sistemi olarak üretilmiştir.
TOKEN BİLGİLERİ
Token adı: HNY
Platform: Stellar
Satılacak token miktarı: 200,000,000 HNY
Soft cap: 2,000,000 USD
Hard cap: 10,000,000 USD
PreICO fiyatı: 1 HNY = 0.0375 USD
ICO fiyatı:1 HNY = 0.0500 USD
ICO’da dağıtılacak miktarı: % 20
Minimum yatırım tutarı: 1,500 USD
Kabul edilen para birimleri: BTC, ETH, XLM
YOL HARİTASI
honeypod yol.png
EKİP
1_5m9BG25yp8Wc6DQwV4PNjA.png
Sonuç olarak dijital çağdayız. Verilerimiz farkında olmadan başkalarına aktarılıyor. Honeypod kurulumu kolay verilerimizi güvende tutmamıza olanak sağlayan, kullanıcıyı tekrar kontrol altına alarak internet kullanıcılarının karşılaştığı gizlilik sorunlarını çözecektir. Proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve projeye katılmak istiyorsanız aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.
Website: http://honeypod.org/
Whitepaper: https://docsend.com/view/6w2kpua
Bitcointalk ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5101474
Twitter: https://twitter.com/gethoneypod
Facebook: https://www.facebook.com/gethoneypod/
Telegram: https://t.me/honeypod
My Bitcointalk Profile (PinkBlue): https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745
XLM Address: GD6MMWI3M6SQMXOVIDYIKURIRLATT77PGIYB4K3MYDOZPXHWVANXLEW2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder