11 Nisan 2018 Çarşamba

Merkezi Olmayan P2P Finans Platformu: ZPER


Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dijital paraya olan talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle Bitcoin'in hızlı bir şekilde yükselmesi ile yatırımcılar dijital paraya daha fazla ağırlık veriyor. Dijital para birimi hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse ticarette emniyet ve güvenlik hissi ve söz konusu kaynaktaki varlıkların kontrollü bir şekilde değiş tokuş edilmesini sağlayan kriptografinin güvenli özelliklerini içeren son on yılda teknolojik hareketin nimetlerinden biridir.
Her gün onlarca kripto para projeleri meydana çıkmakta. Bunların içinde güçlü ekibin oluşturduğu kaliteli projeler ayakta kalıyor. Sizler için bugün seçtiğim proje diğerlerinden farklı ve gelecek için umut vaat eden bir proje olan ZPER platformu hakkında bilgi vermek istiyorum.


ZPER NEDİR?
Blok zincir teknolojisine dayalı merkezi olmayan bir P2P finansal kredi ve yatırım platformudur. P2P kredi piyasasının hızlı büyümesinin arkasındaki itici güç, yatırımcıları ve borç alanlarıyla doğrudan bağlantı kurmaya yardımcı olan teknolojidir. ZPER ülkelerinin kendi para biriminden bağımsız olarak borç alanlar ile kredi verenleri birbirine bağlayarak düşük faiz oranları ile kredi almak imkanı sunarak yüksek kazanç sağlaya bilme imkanı sunar.


Tüm dünyada geçerli olan çok çeşitli kişi ve firmaların serbestçe katılabildiği, blockchain tabanlı merkezi olmayan bir sistemdir. P2P kredi şirketleri ve robo-danışmanlar, küresel dünyada borçlular ve kredi verenler arasında fon işlemleri yönteminde kolaylık sağlamak için bir araya gelerek finansal sistem sunar. ZPER platformunun amacı kurumsal P2P Finans ve Robo danışmanlar önde gelen şirketlerinden aktif işbirliğini kullanarak, dünya çapında yatırımcılar ve kredi arasında akan yenilikçi sermaye sağlamaktır.
Zper platformuna; yatırımcılar, borçlular, P2P finansörleri, Robodanışmanlar, gecikmiş kredilerin alıcıları, dünyanın dört bir yanındaki veri sağlayıcıları katılabilirler.


Dünya çapında bilinmiş robo-danışmanların desteğini alarak küresel yatırım portföylerini oluştur. ZPER platformu son teknolojik yazılımlarla ve algoritmalar donatılarak yatırım riskini azaltmaya yönelik aynı zamanda yatırım çeşitliliği ile güvenliği sağlamak için kullanılarak yatırımcılara destek sağlamaktadır. ZPER platformu herhangi bir anlaşmazlığın ortaya çıkmasını önlemek amacıyla akıllı bir sözleşme dayalı şeffaf ve makul bir yatırım ortamının oluşturulmasını sağlar. Akıllı sözleşmeler, platformdaki her bir katılımcının rollerini, yükümlülüklerini ve haklarını belirler ve yatırım anlaşması tamamlandığında yürürlüğe girer.
ZPER platformdaki tüm katılımcılarının kullanacağı değer değişimi aracı ERC-20 uyumlu ZPR tokenidir. P2P kredilerine yapılan yatırımlar, vadesi gelen kredilerin takası, veri sağlayıcılar için ödüller, kredilerin geri ödenmesi ile ilğili ve platformdaki diğer bütün işlemler için para birimi olarak ZPR tokeni kullanılır. Aynı zamanda ZPR tokeni NPL alıcıları için komisyonlar dahil olmak üzere tüm borsalarda nakit olarak kullanılmaktadır.

TOKEN VE ICO BİLGİLERİ
Token adı: ZPR
Token tipi: ERC-20
Toplam token miktarı: 2.200.000.000 ZPR
Satılacak token miktarı: 1.100.000.000 ZPR
Kabul edilen para birimi: ETH
Hardcap: 48000 ETH
Softcap: 5000 ETH

TOKEN DAĞILIMI
Tokenlerin yüzde 50'si tokenli satış için, yüzde 22.3'ü ekosistem için, yüzde 12'si proje ve danışmanlar için tahsis edilirken, yüzde 10.7'si rezerv için saklanmaktadır.
ZPER EKİBİ
ZPER ekibi konusunda uzman yeterli deneyime sahip kurucular, yazılım mühendisleri, araştırma geliştirme uzmanları, pazarlama, finans ve tasarımcılardan oluşmaktadır. Ekip üyeleri aşağıda yer almaktadır.
JB Kim, Jake Lee, Sean Park, George Hahn, SJ Min, Leo Moon, SH Baek, SH Lee, SK Im, JY Min, KS Shin, DY Shin, JH Shin,
DY Shin, JH Kim, Melissa Lee, Christine Yoon
ZPER platformu hakkında genel bilgileri sizlerle paylaştım. Kendi fikrimi de belirtmek gerekirse özellikle finans sektöründe kolaylık sağlayarak borçlular ile borç verenleri birleştirmesinden dolayı gelecek için umut vaat eden projeye sizlerinde katılımını bekliyoruz.
Projeye dahil olmak ve daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.
Web sitesi: https://zper.io
Facebook: https://www.facebook.com/ZPERplatform
Twitter: https://twitter.com/zper_team
Whitepaper: https://zper.io/paper/Whitepaper_Eng.pdf
Telgraf: https://t.me/zper_kr_official
Bitcointalk Profile (PinkBlue): https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder