26 Nisan 2018 Perşembe

DATAREUM: Blockchain Tabanlı Veri Platformu



Type caption for image (optional)


Teknolojik gelişmeler bizlere sunduğu avantajları o kadar çok ki artık her bilgiye ulaşmak parmaklarımızın ucunda. Devletlerin sunduğu bir takım hizmetler ve görevler için örneğin kimlik kartı, pasaport, ehliyet gibi sürdürülebilir bir çözüm oluşturmak noktasında farklı kimlik doğrulama yöntemlerini kullandıklarını biliyoruz. Bu bilgilerin en önemli özelliğinden biri güvenlikli olmasıdır. Dijital alanı kontrol etmek resmi kurumlar için zorlaşmaya başladı.
Günlük hayatta sık sık haberlerde duyduğumuz devlet kurumunun ya da bankaların hacklendiğini ve bilgilerin korsanların eline geçtiği bilgisi bizleri korkutmaya başladı. Bazı kötü niyetli kişilerin eline kimlik bilgilerimiz geçtiyse eğer sakıncalı bir durum bizi beklemektedir. Bizim kimlik bilgilerimizle sahte iş yeri açmak, banka hesabı açmak gibi bir çok tehlike bizleri beklemektedir. Artık insanların gelişen bu teknoloji ve beraberinde getirdiği kötü kullanımlar yüzünden dijital ortamda kimseye güvenmemesi gerektiğinin farkına vardı.
Her bir bilginin değeri olduğu gibi veriler de satılabilir veya satın alınabilir. Verileri aracıları (Anketörler) tüketiciler hakkında kişisel bilgi toplayarak bu verileri saklarlar ve ilerleyen zamanda veriye ihtiyaç duyan şirketlere, organizasyonlara bu bilgileri satarlar. Veri aracıları bu değiş tokuş işlemini tüketicinin bilgisi olmadan yapar. Bugün sizlere yüksek kaliteli veriler için pazar olanağı sağlayan **DATAREUM** platformu hakkında bilgiler vereceğim.


Type caption for image (optional)


**DATAREUM NEDİR?**
Blok zincir temeline dayalı bireylerin kişisel verilerini karşılığında para kazanmalarını sağlamak için oluşturulmuş merkezi olmayan platformdur. Toplanan kişisel veriler daha sonra ihtiyaç duyulan ilgili sektörde akademik araştırmacılara, pazar araştırmacılarına satılabilir. Datareum platformunun amacı; insanların kişisel verileri üzerinde güvenli ve tam kontrole sahip adil ve şeffaf bir veri piyasasının oluşturmaktır. Datareum platformu sayesinde bilgilerin çalınması ve sizden habersiz satılmasının önü kesiliyor. Blok zincir temeline dayalı olduğundan toplanan veriler yüksek güvenlikli olarak depolanır. 
Hepimizin bildiği Google ve Yandex gibi arama motorlarında her hangi bir şey aradığımızda kişisel aramalarımızı kaydedip bu aramalara bağlı olarak reklamlar sunarak daha etkili bir reklam yöntemi izler. Bu sayede verileri analiz edip, reklamları doğru kişilere ulaşmasını sağlamaktadır.


Type caption for image (optional)


Datareum platformu sayesinde veri sağlayıcıları, ihtiyaç duydukları her hangi bir veriyi, veri aracısından satın almak yerine, veri ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş anketler hazırlayarak alabileceklerdir. Verileri veren kişiler, hangi verilerin ücretsiz sunulup hangi verilerin satılacağına karar verirler. Bu sayede platform kullanıcıları sağladıkları verilerinin kullanılabilir hale getirilmesi için Datareum platformunun ERC-20 uyumlu kendi tokeni olan DTN kazanacaklardır. DTN ödemeleri akıllı sözleşmelerin gerçekleştiği veri sağlayıcılarına yapılır. DTN tokeni borsalarda işlem görebilir aynı zamanda platformdaki tüm işlemleri yürütmek için kullanılabilir.

**TOKEN VE ICO BİLGİLERİ**
Token adı: DTN
Toplam token miktarı: 1 000 000 000 DTN
Satılacak Token Miktarı: 600 000 000 DTN
Token tipi: ERC-20
Kabul edilen para birimi: ETH
Token döviz kuru: 1 DTN = 0.03 USD
Softcap: 500 000 USD
Hardcap: 18 000 000 USD
En Düşük Katılım : 1 ETH
Ön satış : 28 Nisan 2018

**TOKEN DAGITIMI**
Token satışı sonucunda elde edilen gelirler aşağıdaki gibi kullanılacaktır.


Type caption for image (optional)


**YOL HARİTASI**
Datareum platformunun yol haritası aşağıda ayrıntılı olarak verilmiştir.


Type caption for image (optional)


**EKİP**
Datareum platformu konusunda uzman ekibinin hazırladığı oluşumdur. Platformun kurucusu Jorge Perez sektörde 10 yılı aşkın bilgi ve deneyime sahiptir. Maximiliano Garcia, Anna Mikhailova, Jonathon Ainsworth, Justin Hale, Aaron Kobeissi, Alejandro Garcia, Raphael Mateo, Sofia Rocci diğer ekip üyeleri arasında yer almaktadır.
Datareum Platfromu hakkında genel bilgileri sizlerle paylaştım. Kendi fikrimi de belirtmek gerekirse kişisel bilgilerin çalınması ve sizden habersiz satılmasının önü kesiliyor. Güçlü bir ekip tarafından oluşturulan bu projenin ilerleyen zamanlarda yatırımcılarına büyük paralar kazandıracağını tahmin ediyoruz. Sizlerinde **DATAREUM** platformuna katılımlarınızı bekliyoruz. Bol şanslar...
Projeye dahil olmak ve daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.
Web sitesi: https://www.datareum.net
Whitepaper: https://www.datareum.net/whitepaper.pdf
Bitcointalk ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3115745.0
Twitter: https://twitter.com/datareum
Facebook: https://www.facebook.com/datareumdtn
Medium: https://medium.com/datareum
Telegram: https://t.me/datareum
My Bitcointalk profile (PinkBlue): https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1162745

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder