16 Ağustos 2019 Cuma

ELROND: Blockchainde Yeni Dönem

1-2.jpg
Son on yılın teknolojik nimetlerinden olan blockchain artık her alanda kullanılmaya başlandı. Eğitim, sağlık, teknoloji, bilim, gayri menkul, bankacılık, sigorta, finans daha bir çok sektörde kullanımı hızla yaygınlaşan blockchain yeni nesil teknolojiler ile birleşerek bizlere kolaylıklar sağlamaktadır. Bugün sizlere yeni bir blockchain projesi olan ve adını Binance' de yapılan IEO ile bildiğiniz ELROND projesi hakkında bilgi vermek istiyorum. Elrond nedir? Bizlere ne gibi faydalar sağlayacaktır? İşte tüm bu sorulara aşağıda açıklık getirdim.

ELROND NEDİR?

Microsoft, Google, Intel ve NTT DATA’da önemli blok zinciri geçmişi ve teknik deneyimi olan 13 mühendis ve araştırmacı ile birlikte deneyimli bir girişimci ekibi tarafından kurula, ölçeklenebilir, verimli ve güvenli yeni nesil blok zinciri projesidir. Diğer blockchainlerden 1000 kat daha iyileştirilmiş ve sıfırdan tasarlanmış olan Elrond, saniyede 10.000 işlem gerçekleştirme kapasitesine sahiptir. Proje ölçeklenebilirlik sorununu çözüm olacaktır. Projenin temel amacı, mevcut ölçeklenebilirlik seviyesinin maksimum performansının ötesine geçecek yeni bir blok zinciri mimarisi oluşturmaktır. Teknolojinin gerçek sektörleriyle etkileşimini artıran Elrond Network mevcut seviyenin ötesine geçen ve uyarlanabilir durum ayrımı ve güvenli işlem onayı (SPoS) kullanarak pratik ölçeklenebilirlik için tasarlanmış yeni bir blok zinciri mimarisi oluşturacaktır.
Proje 10k TPS, minimum gecikme süresi ve ihmal edilebilir ücretler hedeflemektedir. Peki neden ölçeklenebilirlik? Ölçeklenebilirlik, gerçek dünya kullanım durumları mevcut blok zinciri mimarisinde gördüğümüz 10-12 TPS'den çok daha fazlasını gerektiriyor. Bu bir kez çözüldüğünde Elrond, merkezi olmayan uygulamaların oluşturulması için yeni sınırları açığa çıkaracaktır.
Ethereum blok zincirine kıyasla Elrond, hem enerji hem de hesaplama atıklarını PoW algoritmalarından, SPoS mutabakatını uygulayarak, parçalama yoluyla işlem işleme paralelliği kullanırken ortadan kaldırır. Elrond, PoW mekanizmasını tamamen ortadan kaldırır ve fikir birliği için SPoS kullanır.
2-9.png
Elrond, gerçek dünyadaki veri yayınlarıyla güvenli bir şekilde etkileşime girmelerini sağlayarak akıllı sözleşmelerinin faydasını ve işlevselliğini arttırmak için Chainlink'i entegre etmeyi amaçlamaktadır. Chainlink, akıllı sözleşmelerin tüm potansiyellerine ulaşmasını sağlar. Akıllı sözleşmelerin, değer sağlamak için halihazırda dijital anlaşmaların merkezileştirildiği veri yayınları, etkinlikler ve yaygın olarak kabul edilen ödeme yöntemleri ile arayüz gerekir. Chainlink, kritik akıllı sözleşmelerin ihtiyaç duyduğu yapı kümelerini kritik girdiler ve anahtar çıktılar şeklinde sunarak, Chainlink, tokenizasyonun ötesine geçecek olan akıllı sözleşmelerin, dijital anlaşmanın baskın şekli haline gelmesini sağlar.

TOKEN BİLGİLERİ

Token adı: ERD
Toplam Token Miktarı: 20,000,000,000 ERD
Soft cap: 1,900.000 ABD doları
Hard cap: 5,150,000 ABD doları
Toplam satılan token miktarı: 8,800,000,000 ERD
Satılanların yüzdesi (Private + IEO): 44.00%
5-6.png

YOL HARİTASI

yol-5.png

EKİP

tkm.jpg
Sonuç olarak Elrond, verimlilik ve uygulama hızında 1000 kat iyileşme sağlayan yüksek oranda ölçeklenebilir, güvenli ve verimli bir blok zincir projesidir. Proje ölçeklenebilirlik sorununa çözüm olacaktır. Rekor sayıda katılımcı biletiyle (97.817) başarılı bir kamu satışı gerçekleştirdi. Proje Coinmarketcap , Coingecko , Blockfolio , Delta, Blockccve Feixiaohao'da listelenmektedir. Proje hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.
✅ Website: https://elrond.com
Author of the article:
✅ Bitcointalk username: adempostaci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder