9 Mayıs 2018 Çarşamba

Blockchain Tabanlı Konum Doğrulama Platformu: XYO

resim3-763x430.jpg
Her geçen gün ilerleyen teknolojiye yetişmek gerçekten çok zor. İnsanların hayatını kolaylaştıracak bir çok yenilik teknoloji sayesinde meydana geldi. İstediğiniz zaman dünyadaki gündem hakkında bilgiler alabilir, istediğimiz yerden alışveriş yapabilir, bankaya gitmeden ödeme yapabiliriz, konum tespit edebiliriz.
Sizlerde biliyorsunuz ki sosyal medya hayatımıza girdi gireli gezdiğimiz yerlerden, yediğimiz yemeğe, yaptığımız alışverişe kadar her şeyi konumu ile birlikte paylaşıyoruz. Herhangi bir cafeye gittiğimizde WİFİ den telefona tablete giriyoruz. Bulunduğumuz konum bilgileri hayatımızın her alanında farkında olmadan kullanıyoruz.
Arabayla bilmediğimiz herhangi bir yere gideceksek eğer GPS sayesinde gideceğimiz konumu oluşturarak bize en uygun ve en yakın yoldan kolaylıkla buluruz.
Son zamanlarda Pokemon Go gibi konum bazlı oyunlar dikkat çekmekte. Konum hakkında bu kadar bahsetmişken bugün sizlere ilgi görecek bir proje olan XYO platformu hakkında bilgiler vermek istiyorum. Peki XYO nedir? Bizlere avantajları nelerdir?. Bu soruların cevabına aşağıda açıklık getirdim.
resim1-2.jpg
XYO NEDİR?
Blok zincir temeline dayalı merkezi olmayan konum doğrulama platformudur. XY Oracle Network platformu sayesinde konum bilgisine yüksek düzeyde veri güvencesi sağlamak aynı zamanda birden çok farklı cihaz ve protokol ile herhangi bir şeyin veya kişinin aranmasını sağlaya bileceksiniz. Mevcut konum tespitlerinin ne kadar güvenliği olduğu tartışılan problemler arasında yer almaktadır. XYO platformu mevcut konum doğrulama sistemlerindeki açığı kapatarak, verilerin daha güvenli saklanmasını sağlar.
XYO platformu blockchain teknojisinin ilk kripto konumu olan oracle ağına sahip olan dünyanın en büyük Bluetooth ve GPS ağlarından birini temsil eder.
XYO platformu sayesinde coğrafi konum, fikir birliği oluşturma ve konum verilerinin akıllı sözleşmelere dayalı güvenilir şekilde doğrulanması sağlanır.
Kısaca işleyişi hakkında bilgi vermek gerekirse; Kullanıcılar e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan bir müşteriye gönderilen herhangi bir ürünün yerini tespit etme, adım adım izleme ve ürünün müşteriye en uygun şekilde teslim edilip edilmediğini takip etme gibi işlemleri XYO agı sayesinde gerçekleştirilir.
TOKEN BİLGİLERİ
Token adı: XYO
Token tipi: ERC-20
Toplam token miktarı: 100.000.000.000 XYO
Not: Satış sonu satılamayan tokenler yakılacaktır.
1.png
YOL HARİTASI
XYO platformunun yol haritası aşağıda ayrıntılı olarak verilmiştir.
resim5-1-623x1024.png
EKİP
XYO platformu konusunda uzman bilgi ve beceriye sahip kişilerin sunduğu ortak çalışmadır. Kurucusu; Arie Trouw dır. Scott Scheper, Markus Levin, William Long, Christine Sako, Johnny Kolasinski, Jordan Trouw, Lee Kohse, Keri Kukral,
Maryann Cummings takım üyeleri arasında yer almaktadır.
XYO platformu hakkında genel bilgileri paylaştım. Kendi fikrimi de belirtmek gerekirse konum belirleme güvenliğini sağlayan ayrıca gelecek için umut vaat eden projeye sizlerinde desteklerinizi bekliyoruz. Daha detaylı bilgi almak ve projeye katılmak için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder